Infallsvinkeln

Tro och politik utifrån en kristen infallvinkel

Feminismens Saudiarabien

Assange-1

Det har skrivits en del intressanta saker på sistone som kan vara värt att kommentera.

Exempelvis kan vi i Svd konstatera att Sveriges status som rättsstat är ifrågasatt, åtminstone av Julian Assange som absolut inte har lust att komma hit för att prövas angående anklagelser om våldtäkt. Jag vet förstås lika lite som någon annan om han är skyldig eller inte, men entusiasmen från den politiska vänstern har varit påtagligt mindre när Assange talar om Sverige som feminismens Saudiarabien istället för att ägna sig åt graverande avslöjanden om USA.

Pelle Poluha skriver på sin blogg ett intressant inlägg angående smutskastningen av Sarah Palin som även Dagen dessvärre varit delaktiga i. Det är aningen beklämmande att varken Birger Thureson eller Elisabeth Sandlund ens tycks göra sig besväret att antingen bemöta argumenten eller åtminstone vara ödmjuka nog att vara lite självkritiska, utan istället framhärdar i sitt skuldbeläggande.

Häromveckan hade Kristdemokraterna kommundagar och partiets dåliga opinionssiffror har föranlett en het debatt om politik och ledarskap och vad partiet behöver ändra på för att vinna väljarnas förtroende. Alla de stora tidningarna (exempelvis DN och Aftonbladet) har skrivit ledare och krönikor i ämnet, och slutsatsen är nästan enhällig: Kristdemokraterna behöver gå ännu mera åt vänster och ännu mer göra upp med den ”kristna högern” som man menar annars riskerar att sänka partiet ännu mer. Den typen av resonemang är nog snarare uttryck för ideologisk önsketänkande (eller illvilja) snarare än faktabaserad politisk analys, för verkligheten är den att i modern tid så har kristdemokraterna lyckats attrahera över 10 procent av väljarkåren trots en värdeorienterad och familjepositiv politik som vänsterpressen benämner som högerkristen. Tyvärr är det inte bara tidningsredaktörerna som inte kan eller vill se detta samband utan även partiledningen för kristdemokraterna verkar insistera på att följa båten till havets djup istället för att styra in partiet på en ny kurs.

En lite mer nyanserad beskrivning av läget inom kristdemokraterna finns annars att läsa på Fokus.

Sverigedemokraterna och andra som kallat Miljöpartiet för ett extremistparti har måhända fått lite vatten på sin kvarn efter mp:s debattartikel i DN häromdagen. Onekligen tycks det som att Sverigedemokraterna och Miljöpartierna är ytterlighetspartierna i denna fråga. Det ena förespråkar i princip totalstopp för invandring och det andra i princip fri invandring. Båda alternativen skulle förstås få katastrofala konsekvenser, en gyllene medelväg är nog att föredra istället. Det kan vara värt att notera att den integrationspolitiska aspekten är något som vare sig sd eller mp lägger någon större vikt vid.

Jag har skällt lite på Dagen emellanåt men de skriver en del bra saker också. Exempelvis denna debattartikel gällande religionsfrihet, och faran i att låta samhälleliga normer gå före mänskliga rättigheter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: