Infallsvinkeln

Tro och politik utifrån en kristen infallvinkel

Olagliga röster problem i amerikanska val

Här i Sverige är det en självklarhet att man måste kunna identifiera sig för att kunna gå och rösta. Vi förstår vikten av att kunna garantera att folkval genomförs på ett korrekt och legitimt sätt så att ingen kan ifrågasätta att maktfördelningen återspeglar folkviljan. Även bland amerikaner är en klar majoritet för att den som röstar ska kunna identifiera sig enligt bland annat Gallup och Rasmussen. De enda som motsätter sig ID-krav är demokraterna, och det är ju inte utan att man undrar varför. President Trump har hävdat att han inte bara vann en överväldigande majoritet av elektorsrösterna i höstens presidentval utan även att han även vann en majoritet av antalet röster totalt sett. Om detta är sant eller inte vet vi inte, men att säkerställa att val genomförs på ett demokratiskt sätt borde vara en angelägenhet oavsett partitillhörighet.

Enligt många undersökningar är en betydande andel av rösterna i amerikanska presidentval ogiltiga, det rör sig om mellan någon miljon till flera miljoner. De illegala rösterna inkluderar röster från avlidna medborgare eller medborgare som röstat mer än en gång, men det vanligaste är röster från personer som saknar medborgarskap. Dessa tenderar till övervägande del att rösta på demokraterna, som på senare år köpt dessa människors röster med generösa löften om kravlösa bidrag och andra privilegier.

Kanske är problemet med olagliga röster mindre än vi tror, kanske är det större. Men oavsett vilket känns det väldigt angeläget att detta utreds på ett grundligt sätt, och här har hederliga demokrater en möjlighet att visa att även de står upp för demokratins principer genom att samarbeta över partigränserna för att gemensamt komma till botten med detta problem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: