Infallsvinkeln

Tro och politik utifrån en kristen infallvinkel

Veckans korta

Håkan Juholt sitter visst kvar som partiledare för sossarna. Om någon är mer nöjd än han själv med beslutet så är det väl förmodligen alliansen, som därmed kan räkna hem valsegern 2014.

Läste häromdagen om Karen Armstrong som fått Kunskapsprisets internationella hederspris för att hon sprider kunskap om religionens betydelse och påpekar likheterna mellan olika trosläror. I en chatt på DN skriver hon bland annat: ”Islam in particular has a very positive attitude to other faiths”. Really?

Occupy Wall Street lever ganska bra upp till förväntningarna. När jag ser bilderna från demonstranterna kan jag inte låta bli att förundras över ironin i att personer med mobiler och märkeskläder skanderar slagord mot kapitalismen, ett system utan vilket de inte skulle ha någotdera. Ännu mer ofrivillig komik blir det när vissa Hollywood-kändisar uttalat sitt stöd för rörelsen och dess mål, trots att det är kapitalismen som gjort dem både rika och berömda. Återstår väl att se om rörelsen evolverar till ett Occupy White House så småningom, ifall deltagarna tar sig tid och läser på lite om vad som orsakat den ekonomiska situationen vi har idag.

Real Clear Politics visar att Herman Cain och Mitt Romney nu ligger nästan jämnsides i kampen om att bli republikanernas presidentkandidat. Herman Cain är dessutom den enda kandidat som leder över Obama enligt en färsk undersökning från Rasmussen Reports. Men man ska förstås vara försiktig med att dra allt för stora slutsatser så här mer än ett år innan valet.

Lämna en kommentar